Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Тарт са купинама

Представљамо колач од купина савршеног лаганог воћног укуса који се лако прави и не мора да се пече.
Фото: Pixabay/Gorsche

Састојци:
  • 320 грама плазма кекса
  • 80 грама растопљеног путера
  • 230 грама купина (или другог бобичастог воћа)
  • 230 грама намаза од маскарпонеа или  обичног ситног сира
  • 1/3 шоље шећера
  • 2 кашичице екстракта ваниле
  • 240 милилитара шлага
  • 1/4 шоље млека
  • 1 кашичица желатина

Припрема:

Кекс самељите у блендеру, помешајте га са отопљеним путером и утисните у калуп. Оставите у фрижидеру 30 минута или у замрзивачу 15 минута да се бисквит стврдне. Измиксајте шлаг и оставите у фрижидеру. Припремите желатин према упутствима. У блендеру изблендати купине, додати сир, шећер и екстракт ваниле, па поново блендати док се све не сједини. Умутити желатин у воћни крем и сипати на бисквит. Оставите у фрижидеру најмање четири сата да се стегне.

Пријатно!

Kako jesti mango? Najbolji trikovi za čišćenje ovog ukusnog voća

Преузмите андроид апликацију.