Нешто мало другачије ћуфтице од оних на које смо навикли. Ако желите да добијете сличне онимим ћуфтицама из Икее, обавезно додајте мушкатни орашчић, он ће им дати посебан укус.
Састојци:
За ћуфте:
- 500 грама млевеног меса
- 1 главица црног лука
- 2 чена белог лука
- со и бибер
- пола кашичице мушкатног орашчића
- 1 јаје
- мало презле да умесите ћуфтице, како би биле компактне
За сос:
- уље или путер од печења
- 2 кашике брашна
- 300 – 500 милилитара јунеће супе
- 200 милилитара павлаке за кување
- 1 кашичица сенфа
- 1 кашика ворчестер соса
- со
Припрема:
Исецкати црни лук, изгњечити бели и додати месу. Додати и јаје, со, бибер, мушкатни орашчић, мало хлебних мрвица па све зааједно умесити. Обликовати влажним рукама ћуфтице и пећи на средњој ватри. На масноћи која је преостала од ћуфтица пропржити брашно неколико минута. Налити супе и неутралну павлаку. А затим додајте и сенф и ворчестер сос. Густину регулишите додавањем супе, зависно да ли волите редје или гушће. Када завршите сос, додајте у њега ћуфтице и прокрчкајте још 5 минута.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.