Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Швалерска торта

Ако сте љубитељ старомодних кремастих посластица од ораха, онда свакако пробајте такозвани швалер торту. Овај десерт занимљивог назива састоји се од крема, коре са орасима и шлага.
Фото: Pixabay/TesaPhotography

Овој торти се каже да је тешко одолети, па је делом и због тога у народу прозвана „швалер торта“.

Састојци:
  • 15 беланца
  • 300 грама шећера
  • 300 грама сецканих ораха
  • три кашике брашна
  • три кашике презле
  • пет кашика брашна
  • пет кашика шећера
  • пола литра млека
  • две кесице пудинга
  • 150 грама шећера
  • кесица ванилин шећера
  • 100 милилитара воде
  • 15 жуманаца
  • 300 грама шећера у праху
  • 500 грама маргарина за колаче
  • 100 грама чоколаде за кување
  • шлаг
  • 100 грама сецканих ораха
Припрема:

Састојке за кору поделити на три једнака дела. У већој посуди умутити пет беланаца са 100 грама шећера, па додати кашику брашна, презле и 100 грама ораха и мешати кашиком. Смесу распоредите по калупу и пеците у загрејаној рерни на 150 степени око 45 минута. Поновите поступак за остале коре.

За први крем пудинг треба умешати са мало млека, брашна и шећера, а остатак млека ставити да проври. Када се млеко загреје додати умућен пудинг и кувати док се све не згусне. Када је спреман, оставите пудинг да се охлади.

Други крем ћете припремити тако што ћете умутити 15 жуманаца са 150 грама шећера и кесицу ванилин шећера. Постепено додавати 100 милилитара воде и кувати на пари док се крема не згусне.

Затим следи припрема треће креме. Маргарин умутити са шећером у праху и додати претходне две креме. Промешати и поделити на два дела. У један део додајте отопљену чоколаду. Ставите кору и прелијте прво жутом па тамном кремом. Поновите поступак још једном, па после последње коре премажите торту шлагом и орасима.

Пријатно!

Upoznajte tri „saveznika“ dobrog varenja!

Преузмите андроид апликацију.