Мешење меких и гипких кифлица је права уметност у кухињи, а ако нађете добар рецепт, припрема је заправо веома једноставна.
Састојци:
- 800 г обичног брашна
- 12 г сувог квасца
- 1 кашика шећера
- 50 мл млаке воде
- 2 кашичице соли
- 300 мл млаког течног јогурта
- 100 – 150 мл млаке воде
- 100 мл уља
- 125 г путера
- 1 јаје
Састојци за премаз:
- 1 жуманца
- 2 кашике јогурта
- семенке по жељи
- со
Припрема:
Просејте брашно и у средину ставите суви квасац и шећер. Сипати са 50 мл воде, мало промешати и оставити 10 минута да се квасац активира.
Додајте преостале састојке за тесто и врло кратко месите у средње меко тесто. Покријте посуду крпом и оставите на топлом месту 15 минута.
После 15 минута месити тесто док се потпуно не сједини. Сада мешајте непрекидно око пет минута. Покријте крпом и оставите на топлом месту 45 минута док се тесто не удвостручи.
Припремите пуњење. Измиксајте путер и додајте јаје и добро промешајте.
Тесто поделити на четири једнака дела, сваки разваљати у правоугаоник.
Сваки правоугаоник премажите једном четвртином фила од путера и уролајте. Поновите поступак са преосталим комадима теста.
Исеците троуглове као што је приказано на фотографији и оставите да одмарају око пола сата на плеху обложеном масним папиром.
Пре печења премазати жуманцетом помешаним са јогуртом, посути семенкама по избору и крупном сољу.
Пеците у загрејаној рерни на 210 степени 25 до 30 минута.
Печено пециво прекријте папиром за печење и сувом кухињском крпом и оставите око 15 минута, а затим послужите.
Пријатно!
Pijenje tople vode – jednostavna navika koja može poboljšati vaše zdravlje
Преузмите андроид апликацију.