Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Супер кифлице

Мешење меких и гипких кифлица је права уметност у кухињи, а ако нађете добар рецепт, припрема је заправо веома једноставна.
Фото: Pixabay/Culnature
Састојци:
  • 800 г обичног брашна
  • 12 г сувог квасца
  • 1 кашика шећера
  • 50 мл млаке воде
  • 2 кашичице соли
  • 300 мл млаког течног јогурта
  • 100 – 150 мл млаке воде
  • 100 мл уља
  • 125 г путера
  • 1 јаје
Састојци за премаз:
  • 1 жуманца
  • 2 кашике јогурта
  • семенке по жељи
  • со
Припрема:

Просејте брашно и у средину ставите суви квасац и шећер. Сипати са 50 мл воде, мало промешати и оставити 10 минута да се квасац активира.

Додајте преостале састојке за тесто и врло кратко месите у средње меко тесто. Покријте посуду крпом и оставите на топлом месту 15 минута.

После 15 минута месити тесто док се потпуно не сједини. Сада мешајте непрекидно око пет минута. Покријте крпом и оставите на топлом месту 45 минута док се тесто не удвостручи.

Припремите пуњење. Измиксајте путер и додајте јаје и добро промешајте.

Тесто поделити на четири једнака дела, сваки разваљати у правоугаоник.

Сваки правоугаоник премажите једном четвртином фила од путера и уролајте. Поновите поступак са преосталим комадима теста.

Исеците троуглове као што је приказано на фотографији и оставите да одмарају око пола сата на плеху обложеном масним папиром.

Пре печења премазати жуманцетом помешаним са јогуртом, посути семенкама по избору и крупном сољу.

Пеците у загрејаној рерни на 210 степени 25 до 30 минута.

Печено пециво прекријте папиром за печење и сувом кухињском крпом и оставите око 15 минута, а затим послужите.

Пријатно!

Pijenje tople vode – jednostavna navika koja može poboljšati vaše zdravlje

Преузмите андроид апликацију.