Необична супа са ћуфтама и поврћем освојиће вас већ на први залогај.
Састојци:
- 400 грама млевеног меса
- 2 лука
- 60 грама презли
- 100 грама брашна
- 3 шаргарепе
- 1 штап целера
- 1/2 кашике бибера
- 1 кромпир
- 60 грама резанаца
- 1 јаје
- 50 милилитара павлаке за кување
Припрема:
Шаргарепу ситно исецкати и пропржити на уљу. Додајте ситно сецкани црни лук, паприку и целер и поклопите. Оставите поврће да се крчка око 7 минута, а затим додајте 1,5 литара воде. Када проври додати кромпир исечен на коцкице. У млевено месо додајте сецкани црни лук, презле и зачине по жељи или маринирајте у пиву. Правите мале лоптице за уваљање у брашно, па их додајте у супу. Кувајте 10 минута на лаганој ватри. Затим додајте резанце и оставите на тихој ватри још 12 минута. Готову супу склоните са ватре, па додајте сецкани першун. Умутите јаје са павлаком, па сипајте и промешајте.
Пријатно!
Vodič za kupovinu sezonskog voća: Evo kako da uvek bude zrelo i sočno
Преузмите андроид апликацију.