Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Супа од тиквица

Тиквице су тако једноставне, а опет тако разноврсне, нискокалоричне су и пуне разних хранљивих материја. Младе тиквице су идеалне за конзумацију у сировом облику, као и за ову дивну густу супу.
Фото: Pixabay/ Security
Састојци:
  • 4 младе тиквице
  • 1 празилук
  • 1 паштрак
  • 2 чена белог лука
  • неколико гранчица тимијана
  • прстохват чилија
  • пола кашичице млевеног кима
  • 750 мл темељца или воде
  • 150 мл млека
  • со
  • бибер
  • маслиново уље
Припрема:

Тиквице оперите и исеците на колутове (без љуштења) или на коцкице једнаке величине. Празилук очистите, оперите и исеците на колутове. Огулите пастрњак и исеците га на мале коцкице. У посуди загрејте маслиново уље, додајте бели лук изгњечен ножем, љуспице чилија и тимијан, па одмах додајте празилук. Крчкајте 7-8 минута, додајте ким и паштрнак, кратко динстајте. Додајте тиквице и подлијте темељцем или водом, посолите и побиберите и наставите да кувате на средњој ватри око 30 минута, па штапним миксером претворите у густу супу. На крају додајте млеко, пустите да супа кратко проври, па је по потреби зачините сољу и бибером. Послужите у дубоким тањирима, уз коцкице препеченог хлеба и преливене маслиновим уљем. Савет: За још потпунији оброк направите брзе крутоне. Хлеб исеците на коцкице, прелијте маслиновим уљем и ставите на плех обложен папиром за печење. Пеците око пет до седам минута на 200 степени.

Пријатно!

Šta se dešava sa našim telom kada se prejedemo?

Преузмите андроид апликацију.