Супа од спанаћа богата витаминима и антиоксидансима.

Састојци:
- 1 кашика маслиновог уља
- 1 црни лук, ситно исецкан
- 2 чена белог лука, ситно исецкана
- 800 милилитара пилећег или повртног темељца
- око килограм свежег спанаћа или приближно смрзнутог
- 1 кромпир, ољуштен и исецкан
- со
- бибер
- 1 кашичица кима или другог зачина по избору
Припрема:
Загрејте маслиново уље у великом лонцу на средњој ватри. Додајте лук и бели лук и пржите 5 минута или док не порумени. Залијте темељцем, додајте кромпир и спанаћ и сачекајте да проври. Можете користити и 800 мл воде уместо темељца. Смањите температуру и кувајте 10 до 15 минута, или док кромпир не омекша, па склоните са шпорета и оставите да се мало оһлади. Користите ручни блендер да направите глатку смесу или сипајте у електрични блендер и урадите исто. Вратите у шерпу, зачините и поново загрејте супу. Овај рецепт је само једна од могућих варијација, а у ову смесу можете додати шаргарепу, целер, каранфилић, мушкатни орашчић или друге састојке, попут говедине.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.