Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Супа од поврћа

Доносимо савршени оброк за хладне дане, једно од омиљених јела која хране душу и тело. Ова супа је све само не досадна. Свеже поврће богатог укуса које је пре свега врло здраво биће одличан избор за хладне дане. А што је најбоље, врло се лако припрема.
Фото: Pixabay/Einladung_zum_Essen
Састојци:
  • 450 грама шаргарепе
  • 450 грама бундеве
  • 2 кромпира
  • пола целера
  • 450 грама парадајза
  • 2 цвекле
  • 1 лук
  • 1/2 конзерве леблебија
  • 200 грама броколија
  • 5 кашика маслиновог уља
  • прстохват црвене паприке
  • со по жељи
Припрема:

Огулите и исецкајте шаргарепу и бундеву, броколи, целер, кромпир на мале коцке. Очистите и исецкајте лук, парадајз и цвеклу. Оцедите и исперите леблебије, У широку шерпу ставите маслиново уље и загрејте на средњој ватри, па додајте лук и динстајте око 5 минута. Додајте ситно исецкано поврће и довољно воде да их прекрије. Промешајте, па динстајте двадесетак минута док се не скува напола. Затим додајте цвеклу, парадајз и прстохват соли и кувајте на тихој ватри 15 минута док поврће не омекша. Исперите и исцедите леблебије а затим их додајте у шерпу, леблебије су већ обрађене тако да им није потребно кување, довољно да само да се мало загреју и онда је супа спремна за послуживање.

Пријатно!

Стручњаци саветују како је најисправније да припремате поврће

Преузмите андроид апликацију.