Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Штрудла са смоквама

Рецепт је једноставан за припрему, а резултат су колачићи који ће вас одушевити од првог залогаја.
Фото: Pixabay/MrChris89
Састојци:
  • 500 г обичног брашна
  • 100 г шећера
  • 1 ванилин шећер
  • 1 кашика прашка за пециво
  • 200 г путера
  • 200 г павлаке
За пуњење:
  • 200 г џема од смокава
  • 2 кашике здробљених кекса
Припрема:

У чинији помешајте брашно, шећер, ванилин шећер и прашак за пециво.

У мешавину сувих састојака додајте исецкан путер и павлаку. Умесите прхко тесто. Умотајте тесто у провидну фолију и оставите да одстоји.

У чинији помешајте џем од смокава и измрвљене кексе.

У зависности од густине џема, додајте измрвљене кексе како смеса не би била превише течна и да не би цурила из штрудле током печења. Пребаците фил у кесу за украшавање колача или глазуру.

Тесто равномерно разваљајте на папиру за печењe.

Разваљано тесто поделите на 5 једнаких трака. Користећи кесу за шприцање, сипајте једнаку количину фила у средину сваке траке.

Пажљиво затворите сваку траку са сваке стране тако да фил остане унутар теста. Пажљиво притисните ивице прстима да бисте чврсто затворили штрудлу.

Окрените штрудлу тако да ивица буде на дну.

Тако формиране штрудле пребаците на плех заједно са папиром за печење. Исеците их на комаде једнаке дужине. Пеците у претходно загрејаној рерни на 180°C око 20 минута, док не порумене.

Пријатно!

Да ли особе са дијабетесом смеју себи да дозволе опуштање уз чашицу алкохола

Преузмите андроид апликацију.