Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Штапићи од тиквица са луком и сиром

Ако тражите брз и укусан прилог за главно јело, штапићи од тиквица са белим луком и сиром су одличан избор.
Фото: Pixabay/ whitesession

Хрскави споља, а мекани изнутра, ови штапићи су идеални као лагана ужина, прилог за ручак или замена за помфрит.

Састојци:
  • две средње тиквице
  • две кашике маслиновог уља
  • бели лук
  • 50 грама пармезана
  • 50 грама презли
  • со
  • бибер
  • суви зачини по вашем избору
Припрема:

Загрејте рерну на 200 степени и обложите плех папиром за печење.

Тиквице оперите, по жељи ољуштите и исеците по дужини на штапиће дебљине око једног центиметра.

У великој посуди помешајте маслиново уље и бели лук, затим додајте штапиће тиквица и промешајте да се равномерно премажу.

У другој посуди помешајте презле, пармезан, со, бибер и суве зачине.

Сваки штапић тиквице уваљајте у смесу пармезана и мрвица, лагано притискајући да се добро залепи. Поређајте тиквице на припремљен плех за печење, водећи рачуна да се не додирују.

Пеците их 20-25 минута, док не порумене и не постану хрскави. За додатну хрскавост, укључите функцију роштиља током последња два до три минута печења.

Пријатно!

Ево зашто никада не треба да стављате мед у кључалу воду

Преузмите андроид апликацију.