Ако тражите брз и укусан прилог за главно јело, штапићи од тиквица са белим луком и сиром су одличан избор.

Хрскави споља, а мекани изнутра, ови штапићи су идеални као лагана ужина, прилог за ручак или замена за помфрит.
Састојци:
- две средње тиквице
- две кашике маслиновог уља
- бели лук
- 50 грама пармезана
- 50 грама презли
- со
- бибер
- суви зачини по вашем избору
Припрема:
Загрејте рерну на 200 степени и обложите плех папиром за печење.
Тиквице оперите, по жељи ољуштите и исеците по дужини на штапиће дебљине око једног центиметра.
У великој посуди помешајте маслиново уље и бели лук, затим додајте штапиће тиквица и промешајте да се равномерно премажу.
У другој посуди помешајте презле, пармезан, со, бибер и суве зачине.
Сваки штапић тиквице уваљајте у смесу пармезана и мрвица, лагано притискајући да се добро залепи. Поређајте тиквице на припремљен плех за печење, водећи рачуна да се не додирују.
Пеците их 20-25 минута, док не порумене и не постану хрскави. За додатну хрскавост, укључите функцију роштиља током последња два до три минута печења.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.