Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Шпаргле са пармезаном из рерне

Шпаргле из рерне можете послужити саме, али и као прилог уз рибу или пилетину.
Фото: Pixabay/RitaE
Састојци:
  • 500 грама шпаргле 
  • 5 кашика ренданог пармезана
  • со
  • бибер
  • маслиново уље
  • бели лук
Припрема:

Одвојите меки од дрвенастог дела шпаргле, оперите, па кувајте неколико минута у посољеној, кључалој води. Процедите, а затим ставите на кухињски пешкир да се осуши. Тепсију у којој ћете пећи шпаргле обложите папиром за печење, па папир премажите маслиновим уљем. Ређати шпаргле у један слој, посолити и побиберити, додати бели лук по жељи и прелити маслиновим уљем. На крају обилно поспите ренданим пармезаном. Пеците 10 до 12 минута у рерни загрејаној на 200 степени. Послужите топло или хладно, самостално или као прилог.

Пријатно!

Ovim trikovima ćete se osloboditi neprijatnog mirisa belog luka

Преузмите андроид апликацију.