Тестенина је разноврсна намирница коју многи обожавају, а данас вам доносимо рецепт за тестенину од туњевине, која је савршен избор за све љубитеље тестенина.
Састојци:
- 2 кашике маслиновог уља
- мали црвени лук
- 1 мали лук
- 80 г туњевине
- неколико листова свежег босиљка
- 150 г тестенине
Припрема:
Почните тако што ћете лук исећи на мале колутове, а затим још исецати бели лук. У тигању загрејте маслиново уље, па додајте црвени и бели лук. Све заједно динстати пет минута, док поврће не омекша. Када сос проври, додајте оцеђену туњевину, посолите по укусу и кувајте још минут. У међувремену, скувајте пенне тестенину у сланој води према упутству на паковању. Када је тестенина готова, оцедите је. Скувану тестенину помешајте са туњевином и добро промешајте. На крају јело поспите сецканим свежим босиљком. Уживајте у богатом укусу овог јела.
Пријатно!
Zašto se tokom jeseni osećamo umornije? Promenili smo 5 stvari
Преузмите андроид апликацију.