Шпагете Болоњезe су добиле име по стилу кувања у Болоњи, Италији. Болоњезe сос је густ и меснат, натопљен млевеним луком, шаргарепом и сосом од парадајза. Заиста је невероватан и веома га је лако припремити у кућним условима. Наиме, главни састојци су парадајз, здраво поврће, зачинско биље и домаће месо.
Састојци:
- 1 главица црног лука
- 1 кашика маслиновог уља
- 1 чешањ белог лука
- 500 грама млевеног меса
- 90 грама исецканих шампињона
- oригано
- конзерва парадајз соса
- со, бибер
- паковање шпагета
Припрема:
Ставите лук и уље у велики тигањ и пржите на прилично јакој ватри 3-4 минута. Додајте бели лук и пржите док састојци не порумене. Додајте печурке и оригано и пржите још неколико минута. Умешајте парадајз сос, млевено месо, зачине. Сачекајте да прокључа, а затим смањите температуру. Поклопите и проверавајте, повремено мешајући наредних пола сата. У међувремену, скувајте шпагете у великој шерпи кључале, слане воде. Добро оцедите, исперите врелом водом, вратите их у шерпу и додајте кашичицу маслиновог уља. Затим додајте сос који сте претходно направили. Послужите у врућим чинијама и поспите пармезаном и уживајте!
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.