Сочиво се убраја у групу зрнастих махунарки. Сиромашно је мастима. Садржи значајне количине витамина и минерала, одличан је извор витамина Б6, фосфора, магнезијума, гвожђа и цинка. Не садржи засићене масноће, као ни штетни холестерол. И због тога треба да се нађе често на нашој трпези.
Састојци:
- 500 грама сочива
- 1 црни лук
- 1/2 празилука
- 1 шаргарепа
- вегета
- 1 црвена паприка
- першун
- алева паприка
- 300 грама телетине
- бибер
Припрема:
Месо исецкати на ситније комаде. Сочиво скувати у посебној шерпи и оцедити од воде. Ставите у једну шерпу месо и сочиво, додајте мало воде и оставите да се кувају. Ситно исецкајте празилук, шаргарепу, црвену паприку, ставити зачин, бибер и додајте их у месо и сочиво. Измешати и ставити да се кува једно педесетак минута уз повремено мешање. Пред крај кувања додајте мало першуна.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.