Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Сочиво са телетином

Сочиво се убраја у групу зрнастих махунарки. Сиромашно је мастима. Садржи значајне количине витамина и минерала, одличан је извор витамина Б6, фосфора, магнезијума, гвожђа и цинка. Не садржи засићене масноће, као ни штетни холестерол. И због тога треба да се нађе често на нашој трпези.
Фото: Pixabay/mygraphy
Састојци:
  • 500 грама сочива
  • 1 црни лук
  • 1/2 празилука
  • 1 шаргарепа
  • вегета
  • 1 црвена паприка
  • першун
  • алева паприка
  • 300 грама телетине
  • бибер
Припрема:

Месо исецкати на ситније комаде. Сочиво скувати у посебној шерпи и оцедити од воде. Ставите у једну шерпу месо и сочиво, додајте мало воде и оставите да се кувају. Ситно исецкајте празилук, шаргарепу, црвену паприку, ставити зачин, бибер и додајте их у месо и сочиво. Измешати и ставити да се кува једно педесетак минута уз повремено мешање. Пред крај кувања додајте мало першуна.

Пријатно!

 

Преузмите андроид апликацију.