Уживајте у непоновљивом укусу чоколаде и кикирикија.
Састојци:
- 9 беланаца
- 18 кашика шећера у праху
- 6 кашика брашна
- 3 кашике какаоа
- 1 кесица прашка за пециво
- 18 кашика печеног, несланог, млевеног кикирикија
- 3 кашике уља
За фил:
- 9 жуманаца
- 400 грама шећера у праху
- 250 грама маргарина
- 200 грама чоколаде за кување
- 100 милилитра воде
- 300 грама печеног, несланог, млевеног кикирикија
За глазуру:
- 100 грама чоколаде за кување
- 10 кашика млека
- 6 кашика шећера у праху
- 50 грама маргарина
Припрема:
3 беланца умутити са 6 кашика шећера у праху, додати 2 кашике брашна, 1 кашику какаоа, 1 кашичицу прашка за пециво, 6 кашика млевеног кикирикија и 1 кашика уља. Све добро умутити, сипати у плех обложен папиром за печење и пећи на 150 степени. Тако испећи 3 коре. 9 жуманаца умутити са 200 грама шећера у праху и мутити на пари. Умутити маргарин. У посебној посуди скувати 200 грама чоколаде, 100 милилитра воде, 200 грама шећера у праху. Добро охлађене масе спојити и додати 300 грама млевеног кикирикија. Све добро промешати да се маса хомогенизује и филовати торту. Премазати целу торту филом, прелити је глазуром од чоколаде и украсити млевеним кикирикијем.
Пријатно!
Žitarica koja ima brojne blagodeti po zdravlje: Evo zbog čega treba da je jedete što češće
Преузмите андроид апликацију.