Познато је да је смоки многима омиљена грицкалица од детињства, али оно што многи не знају је да се овај популарни производ може направити код куће у здравој верзији.
Састојци:
- два беланца
- једна кашичица путера од кикирикија
- 40 грама кикирикија
Припрема:
Прво, исецкајте кикирики. Пожељно је да је кикирики бланширан и неслан, али можете користити и суво пржени кикирики без соли. Затим умутите беланца у чврст снег, па помешајте са путером од кикирикија и додајте сецкани кикирики. Можете додати со у смешу. Формирајте уз помоћ кашика формирала смокије, а затим их ређала на плех обложен папиром за печење. Смесу можете ставити у обичну кесу, држати врх и затим истиснути жељени облик. На крају, смоки треба пећи 30 минута на 160 степени.
Пријатно!
Žitarica koja igra ključnu ulogu u načinu ishrane Jelene Đoković
Преузмите андроид апликацију.