Ништа вас неће толико добро окрепити у овим хладним кишним данима као слатки купус. Купусом се у организам уносе најактивнији елементи за одржавање биолошке равнотеже организма и за одбрану организма од разних болести. Зато га већ данас скувајте својим укућанима и обрадујте им стомаке.
Састојци:
- 500 грама свињског меса
- 200 грама сланине
- 1 килограм свежег купуса
- 3 главице црног лука
- парадајз сос
- 5 кашика уља
- 5 зрна бибера
- 1 већа шаргарепа
- 1 паприка
- 1 кашичица алеве паприке
- со
Припрема:
На загрејаном уљу динстати исецкан црни лук и месо и сланину исечене на комаде. Када месо омекша додати шаргарепу исечену на танке колутове и купус исечен па режњеве. После десетак минута додати кашику, алеву паприку, бибер у зрну, исечену паприку и сос од парадајза. Потом налити водом да огрезне, посолити но укусу, поклопити и кувати на тихој ватри око пола сата.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.