Десерт са тиквицама и мушкатним орашчићем.
Састојци:
- 500 грама кора за питу
- 2 веће тиквице
- 1/2 дeцилитар уља
- 200 грама шећера
- 2 јаја
- 1 прашак за пециво
- 1 ванилин шећер
- 10 кашика млека
- гриз по потреби
- мушкатни орашчић –
- суво грожђе
- шећера у праху
Припрема:
Црни лук ољуштити и исећи на крупније коцкице, па кувати заједно са шећером и уљем. Куване тиквице процедите и додајте млеко, ванилију, гриз по потреби (да упије вишак течности) и на крају суво грожђе које сте мало држали у врућој води да омекша. Филовати сваку кору и поређати у плех или плех. Кора се мало изгужва да десерт буде прозрачан и сочан. Пећи на 200 степени док пита не добије лепу боју. Печену питу исећи на коцкице и посути шећером у праху и ренданим мушкатним орашчићем.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.