Ако волите десерте, али не можете да се одлучите да ли ћете направити сладолед или торту, испробајте овај десерт. Веома је једноставан за прављење, а не требају вам никакви посебни састојци јер све састојке можете купити на локалној пијаци.

Састојци:
- 500 милилитара млека
- 500 милилитара шлага
- 13 кашика згушњивача
- четири кашике шећера
- једна кесица ванилиног шећера
- 100 грама црне чоколаде
- 100 грама беле чоколаде
- мали бисквити
- мало млека за мале бисквите
Припрема:
Сипајте млеко, шлаг и шећер у велику шерпу. Промешајте и одвојите мању количину да се помеша са гризом и ванилиним шећером. Добро промешајте смесу да не буде грудвица.
Остатак млека, шећера и шлага оставите да прокључа на лаганој ватри. Затим додајте смесу згушњивача и ванилиног шећера и кувајте неколико минута.
Након тога, склоните шерпу са ватре и поделите смесу на два једнака дела. У једну смесу додајте црну чоколаду, а у другу белу чоколаду и добро промешајте.
Ставите пластичну фолију у калуп и прво сипајте смесу од црне чоколаде, а затим смесу од беле чоколаде. На крају, поређајте кексе које сте претходно умочили у млеко. Оставите десерт да се хлади најмање два сата у замрзивачу или фрижидеру, па га пребаците на тањир и исеците на жељене облике.
Пријатно!
Како редовно конзумирање брескви може да утиче на ваше здравље?
Преузмите андроид апликацију.