Чоколадни сладолед који се лако прави и укуснији од купљеног у продавници.
Састојци:
- 300 милилитара пуномасног млека
- 200 милилитара слатке павлаке
- 100 грама шећера
- 4 жуманца
- 100 грама црне чоколаде (70% какао)
- 2 кашичице меда (ливадског или багремовог)
- 1 кашичица чистог екстракта ваниле
Припрема:
Помешајте млеко и слатку павлаку и оставите да проври. Склоните са ватре, додајте коцкице чоколаде и мед и мешајте док се не истопи. Миксером умутити жуманца са шећером. У мешавину жуманаца додајте млеко од вруће чоколаде, добро промешајте да се уједначи, па вратите на ватру и кувајте на лаганој ватри мешајући док крема не почне да се згушњава. Уверите се да смеша не прокључа. Скувану павлаку (која је доста ретка, односно течна) сипајте у чинију и умешајте екстракт ваниле кроз мрежасто цедиљку. Када се потпуно охлади, ставите у замрзивач на најмање 3-4 сата или још боље преко ноћи.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.