Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Савршене вафле

Рецепт за вафле је права ствар ако желите да направите и доручак и вечеру у исто време, јер намаз може бити слан или сладак по жељи.
Фото: Pixabay/Efraimstochter
Састојци за вафле:

Суви састојци:

  • 2 шоље (око 250 г) брашна
  • 2 кашике шећера
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • 1/2 кашичице соде бикарбоне
  • јаја и путер

Влажни састојци:

  • 2 велика јаја
  • 1 3/4 шоље (око 420 мл) млека
  • 1/2 шоље (око 115 г) растопљеног путера (или биљног уља)
  • 1 кашичица ванилин шећера (или екстракта ваниле)
Припрема:

Укључите апарат за вафле и оставите да се загреје према упутствима произвођача.

Помешајте суве састојке – просијте брашно, шећер, прашак за пециво, соду бикарбону и со у велику чинију. Добро промешати.

Припремите мокре састојке – у другој посуди умутите јаја, додајте млеко, отопљени путер и ванилин шећер и добро промешајте.

Помешати све састојке – направити удубљење у сувим састојцима и полако додавати мокре састојке, мешајући док се све не сједини. Немојте претерано мешати јер би требало да има грудвица, а прекомерно мешање може учинити вафле чврстима.

Тањире апарата за вафле лагано премажите са мало уља.

Сипајте мало теста на загрејану плочу. Количина теста зависи од величине машине, али обично је довољно 1/2 до 2/3 шоље.

Затворите машину и пеците према упутствима, обично 3-5 минута, док вафли не постану златно смеђе и хрскаве.

Извадите вафле из машине и одмах послужите. Можете их посути шећером у праху, прелити медом, додати свеже воће, шлаг, чоколаду или било који слани додатак и премаз по жељи.

Пријатно!

Tajne zdrave ishrane: Ovo je ključ za dugovečnost i zaštitu od hroničnih bolesti

Преузмите андроид апликацију.