Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Савијача са вишњама и гризом

За припрему и печење ове укусне савијаче од гриза потребно је мање од сат времена. Поспите је шећером у праху и послужите топло, уз куглицу кремастог сладоледа од ваниле. Можете направити и неколико различитих верзија са сезонским воћем, а по жељи додати и мало цимета у праху.
Фото: Pixabay/Olga1205
Састојци:
  • 2 чаше јогурта
  • 1 ванилин шећер
  • 1 прашак за пециво
  • 1 чаша уља
  • 300 грама гриза
  • 200 грама шећера
  • 1 паковање кора за пита
  • 1 килограм вишања
  • кора изренданог лимуна
Припрема:

Помешајте две чаше јогурта са уљем, шећером, гризом, ванилин шећером и прашком за пециво. Кору премазати смесом, преко ње ставити другу и поново премазати, па трећу. Након што сте премазали трећу кору, поређајте воће, нарендајте корицу лимуна и заролајте. Смешом премажите штрудлу споља. Смеша је довољна за две штрудле. Пеците их око 40 минута у рерни загрејаној на 180 степени. Када штрудла буде готова поспите је шећером у праху и послужите.

Пријатно!

Kako jesti mango? Najbolji trikovi za čišćenje ovog ukusnog voća

Преузмите андроид апликацију.