Када је шампита у питању, слабо да неко има а да је не воли или одбије да поједе. Ако и постоји неко да је не воли, е та особа онда дефинитивно не зна шта пропушта.
Састојци за бисквит:
- 8 жуманаца
- 8 кашика шећера
- 8 кашика млека
- 8 кашика уља
- 8 кашика брашна
- ½ кесице прашка за пециво
Састојци за шам од беланаца:
- 8 беланаца
- прстохват соли
- 26 кашике шећера
- 100 милилитара воде
Припрема:
Умутите жуманца са шећером. Уз стално мућење додајте млеко, уље и брашно са прашком за пециво и мутите док се сви састојци не сједине у уједначену смесу. Смесу сипајте у тепсију и пеците у претходно загрејаној рерни на 180 степени око 10 минута или док кора не добије златно жуту боју. Склоните кору са стране и сачекајте да се бисквит кора охлади. На тихој ватри, уз стално мешање, растопите шећер у води. У међувремену миксером добро умутите беланца са прстохватом соли. Уз стално мићење врео сируп сипати у умућена беланца и мутитит док се не добије чврст шам од беланаца. На охлађену бисквит кору сипати и равномерно распоредити шам од беланаца. Охладити у фрижидеру, исећи на коцке и по жељи посути какаом или ренданом чоколадом.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.