Пуна је витамина и веома здрава да се једе, посебно у зимске дане. Припремите је ових дана и спремни дочекајте зиму.
Састојци:
- 3 килограма шаргарепе
- 1 бели лука
- 250 грама феферона
- 1/2 литре уља
- 1/2 литре сирћета
- целер
- першун
- со
Припрема:
Ољуштите шаргарепе и изрендајте их или исеците на танке колутове или коцкице. Феферонима скините дршку, али оставите семенке. Бели лук ољуштите, па га ставите у сецкалицу заједно са феферонима да се направи каша. У шерпу ставите шаргарепу, бели лук са феферонима и уље и упржите.Пред крај пржења додајте сирће и пржите још мало док се све не укува. Посолите по укусу. На крају додајте сецкан першун и целер. Тегле загрејте у рерни на 100 степени и у вреле ставите салату, затворите их и преврните, па прекријте ћебетом док се не охладе.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.