Укусна и освежавајућа салата може бити алтернатива тешким и калоричним прилозима. Главни састојци су кељ и прокeљ, а додатни укус ће дати лимунов сок и хрскави индијски орах.

Састојци:
- лимунов сок
- 2 кашикице сенфа
- со
- бибер
- пола главице кеља, очишћеног и танко нарезаног
- 500 грама прокеља
- 4 кашике маслиновог уља
- 100 грама индијског ораха
- 100 грама пармезана
Припрема:
Обарите кељ и прокељ у води. Помешајте лимунов сок, сенф, бели лук ( иситњен), со и бибер. Добро промешајте и оставите да се сједине укуси. Једну супену кашику уља сипајте у тигањ и загрејте на средњој ватри. Пржите индијски орахе док не добију лепу златну боју.
Остатак маслиновог уља умешајте у смесу са лимуновим соком и посолите и побиберите по укусу. Рендани сир, индијске орахе и готов прелив пребаците у чинију са броколијем и кељом и протресите да се састојци добро измешају. Послужите салату.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.