Ову салату свако прилагођава себи и свако зна како највише воли. Оно што можемо засигурно рећи јесте да је руска салата више од салате, и у било којој изведби она представља обележје славске кухиње и увек се нађе на трпези у време празника.
Састојци:
- 2 кромпира
- 150 грама грашка
- 2 шаргарепе
- 5 киселих краставчића
- 150 грама шунке по избору
- 150 грама мајонеза
- 150 киселе павлаке
- 2 тврдо кувана јајета
- прстохват соли и мало бибера
Припрема:
Кромпир и шаргарепу исећи на ситне коцкице. Ставити у кључалу посољену воду и кувати десетак минута. Скувати грашак док не постане мек (око 15 минута). Обарити јаја. Шунку, киселе краставчиће и кувана јаја исећи на коцкице. Све састојке помешати, додати мајонез и павлаку, со и бибер. Добро измешати и ставити у фрижидер да се охлади. Сервирати хладно.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.