Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Ručak za 310 dinara

Jede vam se nešto na kašiku, ali ne želite da provedete celu večnost ispred šporeta. A i u ovo doba krize želite i malo da uštedite, a da ipak jedete zdravo. Zato nam je ovaj recept zapao za oko.
Foto: Pixabay/Foto-Rabe
Sastojci za čorbicu od sočiva:
  • 400 grama krompira
  • 400 mililtara pasiranog paradajza
  • 200 grama suvog zelenog sočiva
  • 3 šargarepe
  • 2 kašike koncentrata paradajza
  • 1 litar vode
  • 1 kocka povrća
  • 1 luk
  • 2-3 čena belog luka
  • ½ kašičice dimljene paprike
  • so i biber po želji
 Priprema:

Očistite i isecite luk i beli luk na manje komade. Šargarepu iseći na manje komade. Luk i šargarepu propržite na malo biljnog ulja u velikoj šerpi dok ne omekšaju. Dodajte beli luk i sve zajedno pržite još pola minuta. Dodajte koncentrat paradajza i dinstajte oko dva do tri minuta. Zalijte kockom povrća koju ste rastvorili u litru obične vode. U šerpu dodajte očišćen krompir isečen na kockice veličine oko jednog centimetra. Dodajte pasirani paradajz i suvo sočivo. Sve začinite dimljenom paprikom, solju i biberom.Poklopite šerpu i ostavite da se čorba kuva na niskoj temperaturi oko 40 minuta, odnosno dok se sočivo potpuno ne skuva. Vruću čorbicu poslužite sa parčetom hleba.

Prijatno!

Kako do proteina ako ste vegani?

Preuzmite android aplikaciju.