Jede vam se nešto na kašiku, ali ne želite da provedete celu večnost ispred šporeta. A i u ovo doba krize želite i malo da uštedite, a da ipak jedete zdravo. Zato nam je ovaj recept zapao za oko.
Sastojci za čorbicu od sočiva:
- 400 grama krompira
- 400 mililtara pasiranog paradajza
- 200 grama suvog zelenog sočiva
- 3 šargarepe
- 2 kašike koncentrata paradajza
- 1 litar vode
- 1 kocka povrća
- 1 luk
- 2-3 čena belog luka
- ½ kašičice dimljene paprike
- so i biber po želji
Priprema:
Očistite i isecite luk i beli luk na manje komade. Šargarepu iseći na manje komade. Luk i šargarepu propržite na malo biljnog ulja u velikoj šerpi dok ne omekšaju. Dodajte beli luk i sve zajedno pržite još pola minuta. Dodajte koncentrat paradajza i dinstajte oko dva do tri minuta. Zalijte kockom povrća koju ste rastvorili u litru obične vode. U šerpu dodajte očišćen krompir isečen na kockice veličine oko jednog centimetra. Dodajte pasirani paradajz i suvo sočivo. Sve začinite dimljenom paprikom, solju i biberom.Poklopite šerpu i ostavite da se čorba kuva na niskoj temperaturi oko 40 minuta, odnosno dok se sočivo potpuno ne skuva. Vruću čorbicu poslužite sa parčetom hleba.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.