Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Роловано свињско месо

Роловано свињско месо је савршен ручак када желите да вам трпеза изгледа свечаније. Лако се и брзо прави и прави је ужитак за све укућане.
Фото: Pixabay/RitaE
Састојци:
  • 2 килограма свињског бута
  • 400 грама димљене сланине
  • 400 грама качкаваља у листовима
  • сенф
  • вегета, со и бибер по укусу
Припрема:

Свињски бут добро излупајте и истањите чекићем за месо. Посолите, побиберите и премажите бут сенфом. Сланину исеците на дуже листове и кратко их пропржите у тигању. Пропржену сланину поређајте по растањеном буту. Качкаваљ поређајте преко сланине и пажљиво уролајте месо. Крајеве ролата затворите штапићима за ражњиће, а средњи део увежите канапом. Ролат умотајте у алуминијумску фолију и пеците на 150 степени око 3 сата. Након два сата печења, пажљиво скините фолију и роловани бут прелијте софтом које је месо пустило. Вратите месо у рерну и пеците док не добије златно жуту боју уз повремено преливање софтом из тепсије. Сервирати уз пире кромпир.

Пријатно!

Recept dana: Američka kupus salata (Coleslaw)

Преузмите андроид апликацију.