Старинска посластица која се прави брзо и једноставно, тако да вам не треба неко посебно умеће у кухињи. Ролат по рецепту наших бака, његов мирис нас враћа у детињство. Прави се од основних састојака, које сигурно имате у кухињи, тако да, већ после читања овог рецепта, можете да направите ролат од џема.
Састојци:
- 4 јајета
- 4 кашике шећера
- 4 кашике брашна
- рендана кора лимуна
- пекмез за фил
Припрема:
Миксером умутите снег од беланаца. Додајте шећер и мутите даље док маса не постане сасвим чврста. Смањите брзину миксера, па додајте једно по једно жуманце и мутите још 1 минут. Искључите миксер и кашиком умешајте брашно и кору од лимуна. Пеците у пећници на 200 степени, у плеху који сте претходно ставили пек папир. После двадесетак минута извадите патишпањ из пећнице и изручите га на мокру платнену салвету. Увијте га у ролат. Када се охлади, развијте га, премажите пекмезом и поново уролајте. Уваљајте ролат ако желите у прах шећер. Сеците на шните и послужите.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.