Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Ролат са пекмезом

Старинска посластица која се прави брзо и једноставно, тако да вам не треба неко посебно умеће у кухињи. Ролат по рецепту наших бака, његов мирис нас враћа у детињство. Прави се од основних састојака, које сигурно имате у кухињи, тако да, већ после читања овог рецепта, можете да направите ролат од џема.
Фото: Pixabay/584652
Састојци:
  • 4 јајета
  • 4 кашике шећера
  • 4 кашике брашна
  • рендана кора лимуна
  • пекмез за фил
Припрема:

Миксером умутите снег од беланаца. Додајте шећер и мутите даље док маса не постане сасвим чврста. Смањите брзину миксера, па додајте једно по једно жуманце и мутите још 1 минут. Искључите миксер и кашиком умешајте брашно и кору од лимуна. Пеците у пећници на 200 степени, у плеху који сте претходно ставили пек папир. После двадесетак минута извадите патишпањ из пећнице и изручите га на мокру платнену салвету. Увијте га у ролат. Када се охлади, развијте га, премажите пекмезом и поново уролајте.  Уваљајте ролат ако желите у прах шећер. Сеците на шните и послужите.

Пријатно!

Recept dana: Džem od kajsija

 

Преузмите андроид апликацију.