Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Ролат са јагодама

Сезона јагода је почела, а са тим и многи људи припремају укусне и освежавајуће десерте са овим воћем. Поред тога, ако волите кокос, овај рецепт ће бити идеална комбинација.
Фото: Pixabay/RitaE
Састојци:
  • 100 грама брашна
  • 150 грама шећера
  • 100 грама кокоса
  • две кашике гриза
  • пет јаја
  • четири кашике воде
  • једна кесица прашка за пециво
  • прстохват соли
Састојци који ће вам бити потребни за крему су:
  • 250 грама свежих јагода
  • 250 грама џема од јагода
  • 200 грама крем сира
  • 100 грама шећера у праху
  • 200 милилитара шлага
  • једна кашичица екстракта ваниле
  • 50 грама кокоса за посипање ролница
Припрема:

За почетак, одвојите беланца од жуманаца, затим умутите беланца док се не формирају чврсти врхови и оставите са стране. Затим умутите жуманца са шећером и четири кашике топле воде док не добијете кремасту текстуру.

У другој посуди помешајте брашно, прашак за пециво, со, кукурузни скроб и кокос, па постепено додајте смеси са жуманцима и умутите миксером. Кашиком додајте беланца, а затим целу смесу распоредите на плех обложен папиром за печење.

Пеците бисквит у претходно загрејаној рерни на 180 степени око 10 до 15 минута.

Док се кора пече, навлажите чисту крпу и по њој распоредите 50 грама кокоса. Када се бисквит испече, горњи део ставите на крпу и нежно одлепите папир за печење и увијте га у ролну. Оставите бисквит да се охлади и почните са припремом креме.

Умутите шлаг док не добијете чврст крем, затим додајте крем сир, шећер у праху и екстракт ваниле и мутите док не добијете уједначену смесу.

Премажите охлађени бисквит и прво премажите џемом од јагода. Затим премажите бели крем, остављајући мањи део за премазивање ролница. Поређајте исечене јагоде на бисквит и увијте. Прекријте га остатком белог крема.

Пријатно!

Цимет дијета

Преузмите андроид апликацију.