Једноставни састојци и лагана и брза припрема резултираће освежавајућим ролатом. Припремите се да сви траже парче више.
Састојци за бисквит:
- 6 јаја
- 250 грама шећера
- 2 кашике уља
- 2 кашичице прашка за пециво
- ½ кашичице соли
- 2 кашичице екстракта ваниле
- 200 грама брашна
- шећер у праху
Састојци за крема:
- 250 грама шећера
- 250 грама крем сира
- 1 кашика екстракта ваниле
- 300 грама јагода
Припрема:
Загрејте рерну на 160 степени. У чинији умутите јаја. Додајте шећер и поново мешајте док се сви састојци не сједине. Додајте уље, прашак за пециво, со и екстракт ваниле. Додајте брашно и мешајте дрвеном кашиком док се сви састојци не сједине и не добијете једноличну смесу. Тесто сипајте у плех обложен масним папиром и равномерно га распоредите. Пеците 10 до 15 минута. Кухињску радну плочу раширите кухињском крпом или пешкиром и поспите је шећером у праху. Када је кора готова, окрените је на крпу и подигните да се кора заролује. Ставите у фрижидер на 20 до 30 минута.
У чинији помешајте крем сир, шећер и екстракт ваниле. Оставите крему на страну. Извадите кору на радну површину и одмотајте је. По кору равномерно распоредите смесу од крем сира, а затим преко ставите сецкане јагоде. Кору чврсто уролати. Одозго посути шећером у праху. Чувајте у фрижидеру пре сервирања.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.