Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Ролат са јагодама

Стигле су нам прве јагоде. Обрадујте своју породицу овим једноставним ролатом. Лако се прави, а воле га и деца и одрасли.
Фото: Pixabay/RitaE
Састојци:

За патишпањ:

  • 4 јаја
  • 4 кашике брашна
  • 4 кашике шећера

Фил:

  •  3 децилитра слатке павлаке
  • 400 грама јагода
Припрема:

Загрејте рерну на 180 степени. Одвојите беланца од жуманаца. У жуманца додајте шећер и промешајте. У другој посуди направити снег од беланаца. У смесу са жуманцима и шећером наизменично додајте кашику брашна и беланаца, па лагано умешајте у смесу. Понављајте поступак док не потрошите припремљено брашно и беланца. Плитки плех обложите папиром за печење. Сипајте смесу у тепсију и лагано је распоредите. Пеците највише 10 минута. Када је површина теста златна, тесто је спремно. Чим извадите тесто из рерне, пребаците га на чисту кухињску крпу, страна са папиром мора да буде окренута нагоре. Папир за печење навлажите водом, јер ћете га тако лакше уклонити из теста. Затим умотајте тесто у крпу и оставите да се мало охлади. Оперите, очистите и исеците јагоде на комаде. Слатку павлаку умутити миксером. Охлађено тесто одмотајте, премажите га шлагом на који ћете слагати исечене јагоде и поново уролати. Готов ролат по жељи можете посути шећером у праху или украсити шлагом.

Пријатно!

Kako da povećate unos proteina u organizam?

Преузмите андроид апликацију.