Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Рижото са тиквицама и сиром

Искористите последње тренутке сезоне тиквица и припремите укусан рижото са овим зеленим воћем. За припрему укусног ручка биће вам потребно мање од пола сата.
Фото: Pexels/ Cristian Mihaila
  • 1250 милилитра биљног или пилећег темељца
  • 320 грама пиринча
  • 80 милилитра уља
  • 65 милилитра сувог белог вина
  • 30 грама ренданог пармезана
  • 3 кашике путера
  • 2 тиквице
  • 1-2 чена белог лука
  • со
  • бибер
Припрема:

Загрејте две кашике уља у великом тигању. Додајте сецкане тиквице и динстајте два до три минута, док не порумене. Уклоните тиквице. У тигањ ставити исецкан бели лук и динстати око пола минута, па извадити и ставити на страну заједно са тиквицама. Загрејте темељац у микроталасној пећници или на шпорету у посебном лонцу. Остатак уља ставите у тигањ и загрејте на јакој ватри. Додајте пиринач, промешајте и оставите да се пржи око минут. Пиринач прелијте вином и мешајте на лаганој ватри минут-два. Када вино испари, смањите температуру на ниску и додајте трећину припремљеног и загрејаног темељца. Када пиринач „попије“ сав темељац, додајте још једну трећину. Понављајте поступак док се не потроши сав темељац и док пиринач не буде ал денте. За ово ће вам требати око 20 минута кувања. Склоните пиринач са ватре и додајте путер, рендани пармезан, пропржене тиквице и бели лук. Посолите и побиберите по жељи. Промешајте и одмах послужите уз сезонску салату по избору. 

Пријатно!

Sezona je ovog lepog ali i veoma zdravog voća

Преузмите андроид апликацију.