Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Рижото са шпарглама

Рижото је идеално јело за топле месеце када сте гладни и треба вам нешто лагано и једноставно. Ако јој додате свеже шпаргле, имате нутритивно богат оброк.
Фото: Pixabay/Peggychoucair

Састојци:

  • 250 грама пиринча округлог зрна (пиринач за рижото)
  • 50 грама црног лука
  • 1 веза шпарога (око 150 г)
  • 2 чена белог лука
  • 50 грама путера
  • 400 милилитара повртног темељца
  • 1 чаша белог вина 
  • со
  • бибер
  • тимијан
  • маслиново уље 
  • пармезан
Припрема:

На маслиновом уљу пропржите ситно исецкан црни и бели лук, додајте пиринач и мешајте док се не загреје и мало пропржи. Прелијте белим вином и оставите да испари, па залијте густин преко пиринча, зачините и кувајте уз редовно мешање. Када је пиринач ал денте, додајте исечене шпаргле и помешајте их са пиринчем док не омекшају. Ако је потребно, додајте још залиха. Када су шпаргле и пиринач готови, склоните их са рингле и додајте коцкице путера. Енергично мешајте док се путер не отопи, а рижото не постане кремаст. Послужите са пармезаном.

Пријатно!

Опрез! Ваша исхрана може утицати на појаву озбиљне болести

Преузмите андроид апликацију.