Рижото са шампињонима може да буде идеалан као главно јело, али и као прилог месу.
Састојци:
- 1 главица црног лука
- 1 шоља интегралног пиринча
- 1 кашика вегете
- 200 грaмa шампињона
- 1 већа шаргарепа
- 1 веза першуна
Припрема:
Исецкати или самлети црни лук па га са уљем и вегетом продинстати. Када је лук издинстан додати пиринач и налити две чаше воде и оставити да се кува. Повремено промешати, јер пиринач се лако лепи за дно посуде. Када је пиринач на пола куван додати исецкане шампињоне и исецкану шаргарепу, долити још мало воде, промешати и оставити да се лагано кува све заједно. Када пиринач и поврће буду скоро готови додајте ситно исецкани першун.
Пријатно!
Како да скувате пиринач на што лакши и ефикасији начин
Преузмите андроид апликацију.