Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Рибље пљескавице

Рибље пљескавице су брз, укусан и економичан оброк који се лако припрема. Могу се направити од приступачних врста рибе попут ослића или скуше, а уз помоћ зачина, лука и презла направићете савршену мешавину која се може обликовати у пљескавице.
Фото: Pixabay/WikimediaImages
Састојци:
  • 500 г филета ослића (или друге рибе по жељи)
  • 1 мали кромпир
  • 1 мала главица црвеног лука
  • 3 чена белог лука
  • 1 јаје
  • 2 кашике презле (по потреби и више, у зависности од конзистенције смесе)
  • 1 кашика сенфа
  • 1 кашика сушеног оригана или тимијана
  • Со и бибер
Припрема:

Ако сте купили целу рибу, прво је добро очистите, а ако сте изабрали филете, исецкајте их у блендеру или ситно исецкајте.

Кромпир ољуштите и скувајте, а када се охлади изгњечите у пире. Црвени и бели лук ситно исецкати.

У великој чинији помешајте сецкану рибу, пире кромпир, сецкани црни и бели лук, сенф, оригано (или тимијан), јаје, со и бибер. Додајте презле и све добро промешајте.

Ако је смеса превише мекана, слободно додајте још презла. Влажним рукама обликујте пљескавице. Од ове смесе можете добити четири веће или осам мањих пљескавица.

Загрејте мало уља у тигању и пржите пљескавице на средњој ватри 4 до 5 минута са сваке стране, док не постану златно смеђе и хрскаве.

Рибље пљескавице можете послужити са кришком лимуна, свежим поврћем или сосом по жељи, као што је тартар сос или сос од јогурта.

Пријатно!

Recept dana: Kroketi od krompira

Преузмите андроид апликацију.