Рибље ћуфте добро иду уз тартар сос и кришке лимуна.
Састојци:
- 280 грама филета ослића или бакалара
- 400 грама кромпира
- 1 главица црног лука
- 2 кашике сецканог першуна
- 3 велика јаја
- мрвице
- со
Припрема:
Кромпир скувајте са љуском. Када се довољно охлади, огулите га и изгњечите. Рибу кувајте у мало посољеној води око 10 минута, док не омекша, па је исеците на ситне комаде и пажљиво очистите од костију. У већој чинији помешајте рибу са пире кромпиром и додајте умућена јаја, ситно сецкани лук и першун. Додајте прстохват соли и добро промешајте. Смеса треба да буде густа. Оставите да се потпуно охлади пре пржења. Од смесе обликујте лоптице и уваљајте их у тањир са презлама. У дубоком тигању загрејати уље за пржење. Рибље ћуфте пржите у неколико кругова док лепо не порумене, па их извадите на кухињске крпе да упију вишак уља.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.