Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Ред велвет торта

Оригинални рецепт за торту „Red velvet“ потиче из Америке. Ова посластица постала је омиљена међу Американцима и Канађанима, али је својим атрактивним изгледом, и невероватним кремастим укусом постала популарна у целом свету. Када је пробате биће вам јасно зашто јој по Американцима нема равне.
Фото: Pixabay/MartinL21
Састојци:
  • 1 шоља уља
  • 3 јаја
  • 2 шоље шећера
  • 1 кашичица какао праха
  • 1 бочица црвене јестиве гел боје
  • 2 и 1/2 шоље брашна
  • 1 кашичица соли
  • 1 шоља киселог млека
  • 1 кашичица ектракта ваниле
  • 1 кашичица соде бикарбоне
  • 1 кашичица сирћета
За фил:
  • 500 грама крем сира
  • 100 милилитара слатке павлаке
  • 1 шоља путера
  • 3 шоље шећера у праху
Припрема:

Укључити рерну на 180 степени и  2 округла калупа за печење обложите папиром за печење. У великој чинији миксером помешати уље, јаја и шећер. Какао у одвојеној мањој посуди помешајте са бојом па додајте пасту мешавини уља, јаја и шећера. Брашно просејати па помешати са сољу. Какао маси наизменично додавати брашно и кисело млеко (из 3 пута додати све) па додати екстракт ваниле. На самом крају пажљиво умешати соду бикарбону и сирће.

Масу поделити на два једнака дела, улити у калупе па пећи 30-35 минута, чачкалицом проверите да ли је колач печен. Ако забодете чачкалицу у средину колача и она буде чиста након што је извадите – колач је печен.

Док се коре пеку припремите фил. Миксером умутите крем сир и путер собне температуре. Додајте шећер па добро сједините. На крају улијте слатку павлаку па мутите још неколико минута док маса не постане уједначено глатка и чврста. Припремљен фил ставите у фрижидер да се охлади.

Печене коре извадите из рерне, оставите их у калупу 10-ак минута па их извадите на пошећерену крпу и уклоните папир. Оставите коре да се поптуно охладе, изравнајте их дугачким ножем ако за тим има потребе. Обе коре поделите на две, па прву кору богато премажите филом, пооновите са преосталим корама а онда торту са свих страна обложите филом. Украсите обојеним црвеним шећером или мрвицама испечене коре. Тако направљену торту ставите у фрижидер и оставите је преко ноћи, укус је далеко другачији и бољи када укуси мало одлеже него када је одмах једете, тек нафиловану.

Пријатно!

Pet neverovatnih grešaka koje verovatno pravite kada kuvate testeninu

Преузмите андроид апликацију.