Пужеви са сиром, уваљани у сусам и савршено печени док не добију златну боју и укусну хрскавост, одушевљавају од првог залогаја и савршени су за оне тренутке када желите да импресионирате своје најмилије.
Састојци:
- 900 грама обичног брашна
- 1 коцка свежег квасца
- 250 милилитара млека
- 250 милилитара минералне воде
- 100 милилитара уља
- 1 кашика шећера
- 2 кашичице соли
- 500 грама крем сира
- 1 јаје
- сусам
Припрема:
У топло млеко ставити кашику брашна и кашику шећера, измрвити квасац, све измешати и оставити на топлом месту да се квасац активира. У већу чинију ставите брашно, со, шећер, минералну воду и млеко са активним квасцем. Умесите глатко тесто, поспите га брашном и оставите на топлом месту најмање сат времена да се удвостручи. Умутите јаја са уљем, а у тањир ставите сусам. Поделити тесто на два дела. Сваки део разваљајте на пола центиметра дебљине и прелијте крем сиром. Резачем за тесто (или једноставним ножем) исеците тесто на траке ширине око два центиметра. Сваку траку уролајте у облик пужа. Спољашњи део пужа премазати мешавином јаја и уља и пажљиво уваљати у сусам. Ређајте пужеве у плех обложен папиром за печење и сваки лагано притисните руком да се спљошти. Пеците на 180 степени око пола сата, или док не порумене.
Пријатно!
Ofarbajte jaja na potpuno zdrav i prirodan način uz pomoć hibiskusa (VIDEO)
Преузмите андроид апликацију.