Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пуслице

Да би пуслице биле савршене, нежне, хрскаве, слатке и као из посластичарнице морате знати правила печења и сушења. Ево како  да направите савршени пуслице.
Фото: Pixaba/photoAC
Састојци:
  • 8 беланаца
  • 500 грама шећера у праху и кристал шећера
  • 3 кашике лимуновог сока.
Припрема:

Пре него што почнете са припремом јаја ставите у фрижидер како би се охладила и била боља за мућење. Одвојите беланца од жуманаца, па беланца сипајте у суву посуду. Мутите миксером највећом брзином и постепено додајте шећер. На крају мешања додајте и лимунов сок и наставите да мутите док не добијете чврсту смесу.
Кад сте то завршили, онда убацити у шприц, исцедити смесу из шприца и слагати на плех обложен папиром. Раздвајати јер мало повецају волумен при печењу. Затим ставите пуслице у рерну претходно загрејану на 160 степени. Морате обратити пажњу да се пуслице заправо не пеку, већ се суше на релативно ниској температури. Ставите пуслице у рерну на 5 минута, а након тога смањите температуру на 130 степени и сушите још 90 минута.
Након печења, најбоље је оставити пуслице у рерни преко ноћи како би се потпуно осушиле.

Пријатно!

Top 10 destinacija za putovanje u 2022. godini

Преузмите андроид апликацију.