Пуњено пиле не захтева много више времена за припрему од класичног рецепта.
Састојци:
- 1 цело пиле
- 3 кришке хлеба
- 200 грама печенице
- 200 грама шампињона
- 2 кашике масти
- 1 главица лука
- 2 чена белог лука
- пола шољице млека
- со, бибер
- 500 грама кромпира
Припрема:
Пиле оперите и усолите. Потопите хлеб у млеко, па оцедите вишак млека. Исецкајте ситно печеницу, шампињоне, црни лук, бели лук и першун, па додајте хлебу. Све заједно помешајте, па додајте у то бибер и зачине по укусу. Напуните пиле направљеном смесом, па га затворите кухињским концем или штапићима за ражњиће да надев током печења не би исцурио. Ставите га у плех у коме ћете пећи, па премажите машћу и сипајте 100 мл воде око пилета. Загрејте рерну на 200 степени и пеците пиле сат и по времена. На половини печења пажљиво га окрените да се лепо запече са обе стране и добије хрскаву корицу и додајте кромпир исечен на крупније кришке.
Пријатно!
Kako se mogu koristiti namirnice kojima je istekao rok trajanja?
Преузмите андроид апликацију.