Пуњени свињски филе, ручак у којем ћете уживати.
Састојци:
- 400 грама свињског филеа
- 150 грама крем сира
- 50 грама куване шунке исечене на коцкице
- 50 грама ренданог тврдог сира
- 1 чен белог лука
- 1/4 црвене паприке исечене на коцкице
- 1 кашика сецканог першуна
- 1/3 кашичице соли (за фил)
- 1/4 кашичице бибера (за надев)
- со и бибер за месо
- маслиново уље
- кромпир по жељи
Припрема:
Очистите свињски филе од масти и жила. Изрежите дубок уздужни прорез по средини филета, заустављајући се око центиметар од дна. Отвори као књигу. Покријте прозирном фолијом и лагано туците батом за месо док не буде уједначене дебљине. Посолите и побиберите месо са обе стране. Помешајте све састојке за фил у малој чинији. Надев поређајте у линији по средини меса. Спојите ивице меса да бисте га вратили у првобитни облик. Осигурајте чачкалицама.
Спојите чачкалице кухињским концем: Конац ставите иза два супротна краја прве чачкалице, укрстите конац у облику слова „X“ и закачите два супротна краја следеће чачкалице. Поново прекрижите конац и причврстите нови ред чачкалица. Плетите овако до краја. Завежите конац и ставите месо у посуду за печење премазану маслиновим уљем. Око меса можете ставити слани кромпир, све прелити маслиновим уљем и пећи у рерни загрејаној на 200 степени. Пеците око 90 минута. Месо и кромпир на сваких 15 минута прелијте течношћу која се створи током печења.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.