Најсласнија вечера за целу породицу. Овај деликатес пробудиће сва ваша чула.
Састојци:
- 6 већих кромпира
- 3 јајета
- 50 грама димљене шунке
- 1 црвени лук
- 1 мањи празилук
- 2 чена белог лука
- 1/2 мање везице першуна
- 150 грама качкаваља (трапист, едамер…)
- средина издубљеног кромпира
- по укусу со и бибер
Припрема:
Рерну укључити на 200 степени. Кромпир поређати у плех преко пек папира. Сваки кромпир прелити са мало уља и руком премазати уље преко целог кромпира (то можете да урадите и силиконском четкицом). Ставити кромпир да се пече у загрејану рерну 1 сат (пробајте чачкалицом, ако чачкалица лако пролази кроз кромпир онда је печен).
Печени кромпир извадити из рерне и оставити да се прохлади. Прохлађеном кромпиру исећи танко површински слој (у виду поклопца), па кашичицом извадити средину кромпира и ставити је у дубљу посуду. Извађену средину кромпира виљушком изгњечити, као за кромпир пире. Димљену шунку исећи на коцкице. Црвени лук, бели лук, празилук и першун ситно исецкати. Качкаваљ крупно нарендати.
У одговарајућу посуду разбити јаја и умутити их жицом за мућење. Не треба их пуно мутити, само да се јаја сједине.
Додати исецкану шунку, обе врсте лука, празилука, першуна и 50 грама наренданог качкаваља. Све састојке сјединити виљушком.
Убацити изгњечену средину кромпира, посолити по укусу и добро сјединити виљушком. Кромпир напунити припремљеним филом. Преко фила ставити нарендани качкаваљ и ставити плех у загрејану рерну 10 минута.
Пријатно!
Jasan znak da krompir više nije za jelo, te da je opasan za zdravlje
Преузмите андроид апликацију.