Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пуњене паприке запечене у рерни

Једно од најзаступљенијих јела на нашим просторима јесу управо пуњене паприке запечене у рерни. Свакако и једно од најукуснијих и најједноставнијих јела које можете да припремите и одушевите своје госте и укућане.
Фото: Pixabay/mygraphx
Састојци:
  • 20 паприка бабура
  • 1 килограма мешаног млевеног меса
  • 200 грама пиринча
  • 1 јаје
  • 1 већа шаргарепа
  • 1 већа главица црног лука
  • 1 кашика алеве паприке
  • 1-2 чена белог лука
  • со, бибер и вегета по укусу
  • 1 децилитар уља
  • 2-3 кашике брашна
  • 1 литар сока од парадајза
  • 1 литар воде
Припрема:

Паприке добро опрати, очистити од семенки и оставити их да се мало осуше од воде окренуте отвором на доле. У међувремену направити фил. На уљу пропржити ситно сецкан црни лук док не омекша. Додати месо и наставити динстање док месо не порумени, а потом додати рендану шаргарепу, опран и процеђен пиринач, ситно сецкан бели лук, зачинити по укусу, промешати и на крају у све умешати јаје. Наставити мешање 1 до 2 минута и склонити са ватре.

Пунити филом паприке. Немојте препунити филом. Оставите простора да пиринач набубри и нарасте у току печења. Паприке ређајте у тепсију. Сваку напуњену паприку затворите колутовима кромпира или парадајза. Између паприка можете ставити кришке кромпира ако међу њима има слободног простора, а потом куване кришке кромпира послужити као прилог уз готове пуњене паприке. Направите сос. Кратко пропржите брашно на уљу и уз стално мешање додајте сок од парадајза и доливајте воду.

Када сос прокува, прелијте сосом пуњене паприке. Прекријте тепсију фолијом и пеците паприке у рерни на 180 степени око 45 минута или док не омекшају, а затим пажљиво скините фолију, вратите паприке у рерну још 30 минута да се фино запеку. Послужите топле паприке уз пире кромпир или уз кромпир са којим сте их пекли.

Пријатно!

Чаша сока од парадајза мења шаку лекова

Преузмите андроид апликацију.