Још један летњи рецепт за јела од поврћа. Лепота пуњеног поврћа је у богатству укуса, лакој припреми и чињеници да можете бити далеко од кухиње док се не испече ова укусна летња вечера или ручак.
Састојци:
- 4 кашике екстра девичанског маслиновог уља
- 1 већа главица жутог лука, ситно исецкана
- 3 чена белог лука
- свеже млевени црни бибер
- 2 веће конзерве леблебије
- 20 грама гауда сира
- 2 кашичице млевеног кима
- 1 кашичица млевеног коријандера
- 1 шака сецканог першуна
- 4 паприке преполовите по дужини
- 1 парадајз, ситно исецкан
- 1 краставац
- пола лимуна
- тахин
Припрема:
Загрејте рерну на 200 степени. Загрејте 2 кашике маслиновог уља у великом тигању на средње јакој ватри. Додајте лук и бели лук, посолите и побиберите. Пржите уз стално мешање око 5 минута, па пребаците у чинију. У исту чинију додајте леблебију, ким, коријандер, шаку першуна и кашику маслиновог уља. Посолите, побиберите и добро промешајте. Ређајте паприке у посуду за печење и пуните смесом од леблебије. Поспите сиром и пеците око 30 минута. За то време исецкајте парадајз и краставце, попрскајте их лимуновим соком, додајте преостале 2 кашике першуна и кашику маслиновог уља. Послужите печену паприку преливену парадајз сосом и тахинијем.
Пријатно!
Šta čokolada koju volite da jedete govori o vašem karakteru?
Преузмите андроид апликацију.