Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пуњене паприке какве још нисте пробали

Још један летњи рецепт за јела од поврћа. Лепота пуњеног поврћа је у богатству укуса, лакој припреми и чињеници да можете бити далеко од кухиње док се не испече ова укусна летња вечера или ручак.
Фото: Pixabay/stux
Састојци:
  •  4 кашике екстра девичанског маслиновог уља
  • 1 већа главица жутог лука, ситно исецкана
  • 3 чена белог лука
  • свеже млевени црни бибер
  • 2 веће конзерве леблебије
  • 20 грама гауда сира
  • 2 кашичице млевеног кима
  • 1 кашичица млевеног коријандера
  • 1 шака сецканог першуна
  • 4 паприке преполовите по дужини
  • 1 парадајз, ситно исецкан
  • 1 краставац
  • пола лимуна
  • тахин
Припрема:

Загрејте рерну на 200 степени. Загрејте 2 кашике маслиновог уља у великом тигању на средње јакој ватри. Додајте лук и бели лук, посолите и побиберите. Пржите уз стално мешање око 5 минута, па пребаците у чинију. У исту чинију додајте леблебију, ким, коријандер, шаку першуна и кашику маслиновог уља. Посолите, побиберите и добро промешајте. Ређајте паприке у посуду за печење и пуните смесом од леблебије. Поспите сиром и пеците око 30 минута. За то време исецкајте парадајз и краставце, попрскајте их лимуновим соком, додајте преостале 2 кашике першуна и кашику маслиновог уља. Послужите печену паприку преливену парадајз сосом и тахинијем.

Пријатно!

Šta čokolada koju volite da jedete govori o vašem karakteru?

Преузмите андроид апликацију.