Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пуњене паприке и парадајз

Пуњене паприке се морају наћи на трпези макар једном месечно, што говори о огромној популарности овог јела. Овај изузетно лак рецепт за пуњене паприке, припрема за 30 минута.
Фото: Pixabay/Gina_Janosch
Састојци:
  • 12 мањих паприка
  • 6 парадајза
  • 400 грама млевене јунетине
  • 1 већа шаргарепа
  • 1 главица црног лука
  • 1 шоља пиринча
  • со
  • бибер
  • вегета
  • свеж першун
Припрема:

Млевеном месу додати 1 ситно сецкан парадајз, ситно сецкан лук, рибану шаргарепу, пиринач, со, бибер, вегету, ситно сецкан першун, па све добро сјединити и пропржити. Када је смеса готова њоме пунити паприке и парадајз, па ређати у тепсију. Прелити водом, мало посолити, и пећи око 45-50 минута.

Пријатно!

 

Преузмите андроид апликацију.