Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Прженице на мало другачији начин

Рецепт за француски тост, пржени хлеб, прженице, моче како год да их зовете, свима је добро познат. Овог пута доносимо рецепт на мађарски начин.
Фото: Pixabay/phydc

Тајни састојак који додају током припреме ће вас одушевити.

Састојци:
  • 20 кришки старог хлеба
  • 10 кришки топљеног сира
  • 300 г ренданог топљеног сира
  • 300 мл млека
  • 100 г брашна
  • 4 јаја
  • уље за пржење
Припрема:

Топло млеко сипајте у дубљу чинију. У другој посуди добро умутите јаја. У трећу сипајте брашно, а у четврту рендани сир. Кришке врло кратко умочите у млеко, одмах их извадите и стисните међу дланове.

Припремљене сендвиче уваљајте прво у брашно, а затим у јаје. Затим их ставите на тањир са сиром и поспите мало сира одозго.

У тигању загрејте уље и пржите кришке са обе стране док не добију лепу златну корицу.

Готов препечени хлеб извадите на папирни пешкир да се оцеди вишак масноће, преноси Сватар укуса.

Веома важно: припремајте један по један тост. Дакле, накратко умочите у млеко, преклопите, уваљајте у јаје, брашно, поспите сиром и одмах спустите у врело уље. И тек онда припремите другу здравицу.

Никада не спремајте све одједном па пржите, јер ће кришке омекшати од млека док чекате и упијаће много уља и касније се распасти.

Пријатно!

Recept dana: Proteinske palačinke sa filom od cimeta

Преузмите андроид апликацију.