Рецепт за француски тост, пржени хлеб, прженице, моче како год да их зовете, свима је добро познат. Овог пута доносимо рецепт на мађарски начин.

Тајни састојак који додају током припреме ће вас одушевити.
Састојци:
- 20 кришки старог хлеба
- 10 кришки топљеног сира
- 300 г ренданог топљеног сира
- 300 мл млека
- 100 г брашна
- 4 јаја
- уље за пржење
Припрема:
Топло млеко сипајте у дубљу чинију. У другој посуди добро умутите јаја. У трећу сипајте брашно, а у четврту рендани сир. Кришке врло кратко умочите у млеко, одмах их извадите и стисните међу дланове.
Припремљене сендвиче уваљајте прво у брашно, а затим у јаје. Затим их ставите на тањир са сиром и поспите мало сира одозго.
У тигању загрејте уље и пржите кришке са обе стране док не добију лепу златну корицу.
Готов препечени хлеб извадите на папирни пешкир да се оцеди вишак масноће, преноси Сватар укуса.
Веома важно: припремајте један по један тост. Дакле, накратко умочите у млеко, преклопите, уваљајте у јаје, брашно, поспите сиром и одмах спустите у врело уље. И тек онда припремите другу здравицу.
Никада не спремајте све одједном па пржите, јер ће кришке омекшати од млека док чекате и упијаће много уља и касније се распасти.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.