Американци верују да су пржени кисели краставци савршена ужина за пиво. Добро припремљени пржени краставци имају савршен баланс сланог, слатког и киселог укуса, али су и хрскави.
Састојци:
- 115 грама сирног намаза
- 115 грама ренданог чедар сира
- 12 киселих краставаца
- 12 кора за пролећне ролнице
- 1 љута паприка
- 1 кашика меда
- 1 кашика белог лука у праху
- 1 кашика сецканог свежег власца
- 1 кашика сецканог свежег копра
- со и бибер по жељи
- биљно уље за пржење
Припрема:
Исеците киселе краставце на пола (по дужини). Малом кашиком издубите средину киселог краставца и оставите са стране. У чинији помешајте сирни намаз (собне температуре), рендани чедар, сецкану љуту папричицу, мед, власац, копар, бели лук у праху, со и бибер. Добијеном смесом напуните половине киселих краставаца. За сваки краставац требаће вам отприлике једна кашика фила. Комбинујте пуњене половине у један цео краставац и умотајте га у једну кору као мини бурито. Крајеве теста попрскајте са мало воде како би се лакше слепили. У дубокој шерпи загрејте биљно уље и пржите припремљене поховане краставце око један минут са сваке стране, односно док не постану хрскави и златно браон боје. Ставите на упијајући папир и послужите топло са сосом по жељи.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.