Пржене банане можете јести саме, али још су боље када им додате куглицу сладоледа или грчким јогурт. Можете их послужити и на палачинкама или тосту. Извана су карамелизиране, а изнутра меке и слатке. Како год да изаберете да их сервирате сигрни смо да ћете уживати у укусу.
Састојци:
- 2 банане исечене на кришке
- 1/2 кашичице цимета
- 1 кашика путера
- 2 кашике меда
Припрема:
У тигању на средњој ватри помешајте цимет, путер и мед док се не истопи и сједини. Додајте кришке банане и пржите их четири минута док не почну да се карамелизују и поприме златно браон боју. По потреби подесите температуру и време кувања да банане не изгоре. Окрените све комаде банане и пржите још четири минута док друга страна не порумени. Послужите одмах уз сладолед, јогурт, палачинке или вафле.
Пријатно!
Jaja, pekara ili kafa: Otkrijte koji ste tip ličnosti prema doručku koji birate
Преузмите андроид апликацију.