Не морате да се ослањате само на месо да бисте свом телу обезбедили важне протеине и масти. Махунарке попут леблебија и пасуља су пуне њих. На пример, само сто грама сланутка садржи око 19 грама протеина.

Састојци:
- 220 грама куване леблебије
- 200 грама свежег пасуља
- 200 мл парадајз пиреа
- 2 кромпира
- 2 шаргарепе
- 1 лук
- 2-3 чена белог лука
- 1 кашика концентрата парадајза
- 1 литар биљног темељца
- биљно уље
- со и бибер по жељи
Припрема:
На мало биљног уља пропржите лук, исечен на ситно. Динстајте док не омекша. У шерпу додајте ситно исецкан бели лук и све заједно динстајте још око минут. Додајте шаргарепу исецкану на коцкице. Додајте концентрат парадајза и пасату и све добро промешајте. У шерпу ставите кромпир исечен на мале коцкице. Све добро измешати и залити водом или повртним темељцем. Ако не правите сопствену залиху код куће, можете је лако направити мешањем топле воде са коцком купљеном у продавници.
Посолите и побиберите. Додајте зачинско биље по вашем избору, као што су власац, першун или босиљак.
У шерпу додајте претходно скуван сланутак (или сланутак из конзерве који сте оцедили и испрали под водом) и очишћене махуне исечене на мање комаде.
Све заједно кувајте око 20 до 30 минута, или док поврће не омекша. Што су комади шаргарепе и коцкице кромпира мањи, то ће вам требати мање времена за кување.
Вариво послужите уз парче хлеба и салату по избору. У вариво можете додати и мало семенки бундеве.
Пријатно!
Jaki mišići uz 4 namirnice koje vrhunski sportisti nikada ne preskaču
Преузмите андроид апликацију.